Passie voor een Lichter Leven

Waar komt mijn inspiratie vandaan om een Lichter Leven te creëren? En wat maakte dat ik er zelfs een bedrijf voor oprichtte? In dit blog deel ik met jullie wat ten grondslag ligt aan Inspired by Life.

 

In 2013 liep ik, door een val van mijn paard, hersenletsel op. Van een druk en gejaagd leven, ging ik plotseling naar een leven wat totaal stil stond. De wereld draaide door, maar ik kon daar niet meer in mee. In de jaren die volgden, herstelde ik. Het was een proces wat de nodige dieptepunten met zich meebracht. Een proces waarin ik helemaal mijn eigen weg moest zien te vinden. Externe hulp was er nauwelijks. Alle partijen waar ik mee te maken kreeg, acteerden vanuit de visie dat het beste herstel wordt bereikt door in zo kort mogelijke tijd, zoveel mogelijk functies te heroveren. Alles wat daarna nog niet gaat, dat werd bestempeld als een beperking waarmee je moet leren omgaan.

Ik deed hard mijn best om te voldoen aan de verwachtingen die anderen van mij hadden. Maar ik leerde dat herstel zich niet de wet laat voorschrijven; je lichaam kent geen tijd en ieder lichaam is anders, waardoor ook ieder herstelproces anders verloopt. Het mijne ging blijkbaar niet zo snel. In ogen van velen was het daarom ofwel een weigering van mijn zijde om te leren omgaan met restletsel (beperkingen) ofwel aanstellerij. Echter was ik degene die met de gevolgen te maken had: ik was mijn leven kwijt. Tegelijkertijd had ik een diep geloof, een innerlijk weten, dat ik kon herstellen en een nieuw leven kon creëren. In die tegenstrijdigheid om te genezen en tegelijkertijd mee te draaien in de maatschappij, kwam ik op een dieptepunt waarin ik zeker wist dat als ik niet direct volledig naar mijn lichaam ging luisteren, ik zou blijven op het niveau waar ik was. Niet kunnen werken, weinig prikkels verdragen, alleen op rustige (stille) plekken kunnen zijn en heel af en toe een uurtje met vrienden afspreken, tot m’n hersenen gesprekken niet meer konden verwerken. Op dat dieptepunt verdween alles wat belangrijk leek. Alle ‘moeten’ viel weg. Er was nog maar één ding: leven! Op dat moment maakte ik de keuze voor mijn leven en heb ik de mogelijkheid gecreëerd om zelf vorm te geven aan mijn herstelproces.

Vaak was ik bang. Zou ik wel volledig herstellen? Er is geen garantie, geen enkele. Wat er wel was, was geloof en vertrouwen. Beide waren sterker dan de angst en maakten het mogelijk dat ik altijd een lichtpunt zag. Ik werd positiever dan ik ooit was geweest.

De belangrijkste pijler in mijn herstelproces was zelfontwikkeling. Ik ben ervan overtuigd, dat alles wat op je pad komt, daar is omdat het iets in jou weerspiegelt (dit onderwerp ga ik op een ander moment dieper op in – het genuanceerder ligt dan ik het nu breng). Ik ben gaan onderzoeken waardoor dit op mijn pad was gekomen en hoe ik mezelf mentaal kon ontwikkelen om herstel te bevorderen. Een proces van steeds dieper graven tot ik bij mijn kern kwam. Iedere laag die ik afpelde, werd opgevuld met lichtheid.

Ik ging inzien dat mijn leven tot dan toe gejaagd en stressvol was. Ik leerde mezelf kennen tot in de kleinste details. Ik ontdekte dat het leven niet per definitie zo haastig is, maar dat onze maatschappij zo is gegroeid. Ik deed nieuwe inzichten op, veranderde opvattingen en overtuigingen, kreeg een andere kijk op het leven en creëerde een nieuwe levensstijl. Ik ontdekte wat wel en niet werkte in mijn herstelproces en door samen te werken met mijn lichaam leerde ik hoe ik kon genezen. Steeds kwam ik een stap verder.

 

Mijn nieuwe inzichten vormden de inspiratie om een boek te schrijven. Met wat ik had geleerd, kon ik vast anderen inspireren. Zo ontstond ‘Eigentijdse Wijsheden’, een boek vol moderne gezegden die helemaal bij het leven van nu passen.

Met het uitgeven van een boek ontstond een nieuwe wens: mensen niet alleen inspireren, maar ook daadwerkelijk op weg helpen om een lichter leven voor zichzelf te creëren. Dat bracht me op het idee om een online training te ontwikkelen. Daarmee zette ik de stap om Inspired by Life op te richten. Een bron van inspiratie voor een lichter, stressvrij leven.

De missie van Inspired by Life is dan ook om bij te dragen aan een mooiere wereld, door mensen te inspireren om hun ideale leven te creëren en dit te leven zonder langdurige stress.

Hoe wil ik dit bereiken? Door het ontwikkelen en verzorgen van trainingen, workshops en middels het geven persoonlijke coaching.

 

Wat heeft de toekomst in petto?

Naast de online training Lichter Leven wordt in de eerste helft van dit jaar een meditatieprogramma ontwikkeld. Hierbij leer je hoe je meditatie kunt inzetten om je doelen te bereiken en je leven met meer gemak te leiden. Het is dus praktisch van aard. Niet het mediteren zelf staat centraal, maar jouw leven staat centraal. Meditatie is de tool die het jou makkelijker gaat maken.

Daarnaast start ik deze zomer met het ontwikkelen van een training die gericht is op het bewust vormgeven van je leven. Laat je leven niet langer leiden door het toeval, maar leer hoe je zelf kunt bepalen hoe jouw werkelijkheid eruit ziet. Verwacht: eind 2017.

De coachingspraktijk breidt uit, waardoor er ruimte is om meer mensen persoonlijk te ondersteunen op hun weg naar een lichter leven. Heb je interesse? Laat het me weten, zodat ik je meer info kan geven.

 

Bekijk hier ook de video die bij dit blog hoort (5 min.).

Leave A Response

* Denotes Required Field