Nieuw boek over hersenletsel: hoe bereik je meer kwaliteit van leven?

Hersenletsel: de balans is uit je leven. Hoe ga je daar mee om ? Niemand kon mij echt vertellen hoe het is om beperkt te zijn door letsel in je hersenen. Het advies was om rust te houden en te proberen zoveel mogelijk toch nog te doen. Met nadruk werd daaraan toegevoegd, dat je moet accepteren, dat je niet meer alles kan.

Voor mij was dat geen antwoord op de vraag hoe ik zou kunnen herstellen. Accepteren dat mijn leven nú stilstond, ja. Maar direct al accepteren dat ik altijd met beperkingen zou moeten leven? Eerst wilde ik zien in hoeverre ik daadwerkelijk herstel kon bereiken. Pas dan kon ik weten of en zoja welke beperkingen er zouden zijn om te accepteren. 

Ik besloot het antwoord dan ook zelf te gaan ontdekken. Ik wilde leren samenwerken met mijn lichaam, leren wat het van mij nodig had om te kunnen herstellen.

Ik creëerde mijn eigen herstelproces en met alles wat ik op mijn weg geleerd heb, wil ik je ondersteunen in en inspireren tot het vinden van je eigen weg.

Naar de shop...
Meer over de auteur

Hersteltips in je mailbox ontvangen?

Regelmatig post ik blogs met hersteltips. Wil jij deze in je mailbox ontvangen?

We value your privacy and would never spam you

Wat biedt dit boek je?

 • Informatie

  Hoe werkt het brein? Hoe kun je leren luisteren naar je lichaam? Hoe kun je trainen om zoveel mogelijk functies terug te krijgen?

 • Psychologie

  Hoe ga je mentaal om met het verlies van het leven wat je had? Hoe kun je een positieve houding ontwikkelen die jouw herstel bevordert?

 • Praktische tips en adviezen

  Wat kun je doen om te herstellen? Wat ondersteunt jouw herstel? Welke therapieën kunnen je daarbij helpen?

 • Tools en technieken

  Direct aan de slag met de tools en technieken die worden aangereikt. Stel een trainingsplan op. Zorg dat je meer energie krijgt en beter kunt ontspannen. Werk eraan om pijn te verminderen.

Neem alvast een kijkje:

Bestel het boek voor € 19,95

Specificaties

 • Uitvoering: softcover
 • Bindwijze: gelijmd
 • Aantal pagina's: 108
 • Formaat: A5
 • ISBN: 9789082746501

Wat zeggen lezers?

Petra Petra

Het heeft me inzicht gegeven wat er op dit moment met me gaande is. Een terugval omdat ik in mijn oude patroon verviel. Maar ik geef niet op. Met jouw tips ga ik aan de slag want dingen moeten nu echt anders!

Shirley Shirley

Uit dit boek heb ik meer informatie en tips gehaald dan uit het hele revalidatie traject!

Jozé Jozé

Wat heerlijk om te lezen en wat kwam het voor mij op het juiste moment. Heb al een tijdje het gevoel "stil" te staan en ik wil vooruit! Ben van nature erg positief ingesteld, maar met de dag wordt het moeilijker om inzet te blijven geven, motivatie te vinden als je niet begrepen wordt of als je wordt teruggefloten door je eigen lichaam. Ik heb veel gehad aan je boek en heb er de komende tijd veel aan. Ik ben begonnen met de schema's en zelfs een meditatie, waarvan ik dacht dat ik dit nooit zou doen, heb ik als positief ervaren.

Jurgen Jurgen, Facebook: Mijn leven met hersenletsel

Dit boek legt in begrijpelijke taal uit wat hersenletsel inhoud. Ook behandelt het de psychologische kant van leven met een dergelijk letsel en geeft het handvatten voor meer balans in je leven. Balans is iets waar ik persoonlijk nog steeds naar op zoek ben. Hopelijk kom ik weer een stapje dichterbij na het lezen van dit boek. Ik ervaar als dit boek als verhelderend en het laat je ook relativeren.

(Jurgen heeft een inspirerende Facebook-pagina, ontdek het via de link bij zijn naam.)

Christianne Christianne

Dit boek helpt me enorm. Ik lees steeds weer stukken opnieuw.
In alle fases die je door gaat over deze hobbelweg ervaar ik steeds weer herkenning.
Het helpt me met de vraag hoe weer verder te gaan en hoe je jezelf herpakt.
Voor mij een enorm behulpzaam boek.

Caroline Caroline

Dit boek werd op de Facebook pagina van de Hersenstichting door de meeste mensen aangeraden als waardevol bij het herstellen van hersenletsel. Ik heb het zelf ook gelezen en ben het ermee eens! Zeer nuttig, herkenbaar én met haalbare tips om je hersenen te trainen.

Het gaat er niet om dat je de gevolgen accepteert van wat er met je gebeurd is, maar wel dat je je huidige situatie aanvaard. Dan komt er namelijk echt ruimte voor herstel. Niet hoe het was neem je als uitgangspunt, maar hoe het nu is.

Annemarieke Annemarieke

Dit boek heeft me in mijn zoektocht naar 'hoe nu verder' weer een stap verder gebracht. Het heeft me veel stof tot nadenken gegeven en ik zal het zeker nog met regelmaat pakken.

Frank Frank

Ik heb veel gelezen over NAH, maar dit is inspirerend, uitdagend en stimulerend!

Myriam Myriam

Dit boek heeft mij zoveel inzicht gegeven!

Retourneringsvoorwaarden

Wil je het boek retourneren?

Dit kan binnen 8 dagen na ontvangst van het boek. Meld een retour vooraf per mail aan inspiratie@inspiredbylife.nl. Het boek dient in dezelfde staat te zijn als waarin het is ontvangen. Na ontvangst van het boek wordt het aankoopbedrag incl. de verzendkosten naar je overgemaakt (in totaal € 23,90). Het retouradres vind je op de envelop. Ik adviseer je deze envelop te gebruiken voor een retourzending. De verzendkosten voor het retourneren worden niet vergoed.