De NR.01 TIP om efficiënter én effectiever te werken

De NR.01 TIP om efficiënter én effectiever te werken

De meeste tips & tools om efficiënt én effectief te werken, ken je inmiddels waarschijnlijk wel. Je past er wellicht enkele toe wanneer je het nodig hebt en het merendeel van de tijd helpt dat je wel. Maar wat als er een manier is om écht meer resultaat te boeken in écht minder tijd?

 

Stel je voor: je bepaalt welke deadlines je vandaag wilt halen en het zijn er heel wat. Wat geen prioriteit heeft heb je al weggestreept, maar dan nog wordt het een uitdaging. Je begint vroeg, werkt in blokken met micropauzes tussendoor en nog voor het einde van de werkdag heb je het werk af. Zelfs zonder dat je extra uren hoeft te maken.

 

Het toverwoord is AANDACHT. We worden ontzettend vaak afgeleid van ons werk en niet alleen door mensen die binnenkomen en telefoongesprekken. Daar kun je afspraken overmaken, je kunt de deur dicht doen, je telefoon uitzetten. Je kunt met jezelf afspreken om geen mail te checken. Alle externe factoren zijn onder controle te krijgen. Maar je wordt afgeleid door je denken … door zo’n onbewuste stroom van beelden, ideeën en gedachten die vaak nauwelijks opvalt (we zijn niet anders gewend) maar continu door kabbelt (babbelt). Juist doordat je je er niet volledig van bewust bent, gaat deze stroom ongehinderd door. Iedere gedachte haalt je uit je werkflow. Stel je voor dat iedere gedachte een persoon is die je kantoor binnenloopt … zie je het effect? Ongemerkt gaat onze aandacht steeds naar andere zaken dan datgene waar we mee bezig zijn. Steeds word je uit je ritme gehaald en moet je ‘er weer opnieuw inkomen’. “Waar was ik ook alweer mee bezig?”

De kunst is om je aandacht volledig bij je werk te houden en je gedachten alléén daaraan te wijden. Dat levert je niet alleen heel veel tijdwinst op, maar doordat je denken geconcentreerd is, is het effectiever en wordt de kwaliteit van je werk nog hoger.

 

 

Dit onderwerp komt terug in een van de workshops Lichter Leven. Benieuwd wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Stuur me een bericht of kijk op Inspired by Life – Lichter leven voor bedrijven.

Leave A Response

* Denotes Required Field